Tuesday, May 25, 2010

Happy Birthday, Asma'...


Sekejap sungguh masa berlalu... hari ni (25 Mei 2010) genap sudah umur Asma' setahun... setahun juga lah ummi telah melahirkan Asma'...


Doa abi dan ummi, agar Asma' akan menjadi anak yang solehah, penyeri hidup abi dan ummi... dan... be a good sister, ok...

Sanah Helwah Ya Gameelah... Moga ceria selalu, yer... We Luv U so much... ;)

Sunday, May 16, 2010

Let's cycling... ;)

Hujung minggu... masa untuk main bersama. Kalau tak kelaur ke mana-mana, kami main kat halaman rumah ni hah...

Naik basikal sama-sama. Asma' pun beria-ria nak naik jugak... Jadi penumpang Kak Hajar... huhu...

Mula2 seronok la... lepas tu, takuuuutttt... hehehe, mengigil duk belakang kak Hajar yang blum dapat Lesen 'L' lagi... 'P' lagi la blum tu... hehe.

Tapi abang Muazz dah expert... dah pandai cycling tanpa dibantu. Chaiyok...



Jom petik cili... ;)

Cili dah merah... maksudnya dah boleh dipetik... Jom kita petik cili bersama Asma'... hehehe, The Little Gardener ;)



Tak rugi berbudi pada tanah, walaupun tanah dalam pasu... hehehe... sapa nak rasa cili ni, jemputlah datang umah ;)

Wednesday, May 12, 2010

Selamat Hari Ibu, Ummi... ;)

Hari ibu telah berlalu... tapi bagi kami... setiap hari, tika dan detik adalah hari ibu... sebab ummi lah yang jaga kami... ummi lah yang masak untuk kami, ummi buat segalanya untuk kami... sebab tu, setiap hari adalah HARI IBU...

Apa nak hadiahkan untuk ummi? Sementara ummi masih berada di rumah, jaga kami... abi hadiahkan sesuatu untuk ummi. Dah lama ummi mengidam benda nih... masa tu abi tak cukup duit... ummi faham. Jadi, untuk hari ibu tahun ni, abi belikan ummi mesin jahit...

Banyak kali ummi survey kat internet... ummi nak yang murah... second hand pun takpe... abi je yang tak berapa nak beli second hand... bimbang cepat rosak.

Jadi, abi belikan online... masalahnya, order jenis lain, sampai yang lain... order SMART LADY, yang sampai GLOBAL... sabar jel ah...


Ni lah rupanya mesin jahit mini tu... kecik je saiznya... yang tak puas hati, baru nak guna... dah takleh jahit... tak tau mana silapnya... kesian ummi... nampak kesal. Mulanya beria nak tunggu mesin ni sampai... bila sampai je... buat hal... kad warranty plak tak sempat nak hantar... tunggu je lah balik kelantan ni... nak hantar sendiri ke kedai tuh...

Jadi, abi decide nak belikan yang lain... survey kat kedai SINGER... Alhamdulillah, jumpa yang berkenan di hati ummi...

Taadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......




Ha... inilah mesin jahit ummi yang baru... mesti ummi suka... boleh la ummi buat aktiviti kat rumah selain layan karenah kami semua nih... Boleh la ummi jahitkan baju untuk Hajar n Asma' nanti... wahhh.... hehhehehe...


Perbezaan fizikal mesin jahit...

Buat ummi, selamat hari ibu... we luv u so much....

Terima kasih, ummi... :) :) ;)

Wednesday, May 05, 2010

Sanah Helwah...

Alhamdulillah... shukur padaMu Ya Rabb...
Kini, aku telah mampu mengenal erti hidup...
Aku mula mengerti...
Apa yang boleh, apa yang tidak...
Aku mula sedar...
Apa yang disuruh... aku perlu buat,
Apa yang ditegah... jangan sekali didekat...

Ummi, Abi...
Banyak sungguh pengorbanan kalian,
Tahun berlalu... kasih dan sayang padaku,
Tak pernah luntur...
Walaupun kini... aku bukan lagi sebutir permata hati buat kalian,
Kerana kini, kasih telah dikongsi... bersama adik-adik yang lain...
Namun aku sedar... kasih kalian tetap sama...

Ummi, Abi...
Terima kasih... atas segalanya...
Maafkan abang... kiranya ada duka terbuku dihati,
Ada geram tersekat disanubari,
Ada ammarah tak terluah di kalbu,

Teruskan didikan itu,
Didikan untuk menjadikan abang dan adik2,
Insan terbilang... insan terbaik... insan kebanggaan...
Kerana dirimu... begitu berharga... buat kami bertiga...

Terima kasih... Abi dan Ummi...

Sayang dari Abang Muazz... Luv u sangat-sangat... MMmmmmmuuuahhhhh!!!!

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers