Tuesday, April 28, 2009

Saatku Lahir

Saat Hajar baru dilahirkan...


Tuk Ayah mencukur rambut Hajar...


Atuk membotakkan Hajar... hehehe. Tuk tak bagi abi buat,.. atuk wat sendiri


Koleksi perubahan wajah Hajar... lain sungguh kan??? makin lama makin cute gitu,... perasan la tuh... alhamdulillah

Bersama Ciksu & Cikde

Kenangan bersama atuk

Ni ada beberapa gambar kenangan Abang Muazz bersama arwah atuk... Hajar tak sempat nak jumpa atuk...


Ni masa atuk datang dari kampung, untuk konvo abi kat Putrajaya




beratnya abang Muazz masa nih... siyan atuk..


We Love u atuk... moga Atuk tenang di 'sana'... Ameen... Al-Fatihah

Hobi Kami

Hobi kami ni banyak, membaca, menulis, mandi dalam kolam, berjalan-jalan dan main-main... huhu...
Haa... buat pe tuh???


Jom tolong ummi 'lipat' kain... huhu


Yo, it's me... masa Muazz umur setahun

Jom mandi... panas-panas ni syok berendam

Muazz duk dalam kotak... nak pos express ke kg...

Kaf.. Kekkun...

Once upon a time...


Ni gambar masa abang Muazz stahun lebih... dah bergaya ngn beg Barney nya

Tadi gambar2 abang Muazz masa kecik... sekarang turn Hajar pulak... huhu


Hajar tekun menulis... apa yg ditulis tuh???


Gelakkan apa??? Seronok ler tuh

Bila besar nanti Hajar nak jadi apa??? Hmmm...

Sunday, April 26, 2009

Kunjungan Kak Jihah dan Wafa'

Bestnya...

Kak Jihah dan Wafa' datang... abi dan ummi bawak abang dan Hajar pi amik Cik Ngah, Kak Jihah dan Wafa' kat umah Ayah Su Jihah, kat SMK Teknik, Gombak. Cik Ngah sampai malam semalam. Abi Jihah pulak ada kije pagi Jumaat tu. Jadi, abi pun pi la amik Cik Ngah, Kak Jihah dan Wafa' mai umah kita...

Seronok tul Abang Muazz dan Hajar main ngan Kak Jihah dan Wafa'... rugi abi tak amik gambar,... leh tunjuk kat ciksu dan cikde... apa nak buat, lum ada kamera sendiri lagik...

Seharian petang jumaat tu abang main ngan kak jihah dan wafa'... masing2 dah tak pakai baju. Panas sangat. air dalam peti pun kehabisan,... memang panas cuaca sekarang.

Malam tu, abi belanja makan Dominos Pizza... Pesan Classified Chicken dan Paperoni Pizza, BBQ Chicken... mulanya kak jihah dan wafa' excited... tapi last-last tak makan pun... tak best katanya... tak biasa la tuh...

Malam tu jugak, cikngah, Kak Jihah dan Wafa' tidur kat luar sebab dalam bilik panas sangat. memang panas sekarang nih... kesian cik ngah

Pagi Sabtu, abi bawak semua pi umah Ayah Long. Breakfast kat sana. Seronok tul abang dalam keta. Main buaya2 lagi ngan Kak Jihah...

Sampai umah ayah Long... abang dan kak jihah main plak ngan Afrina, abng A am... Hajar dan Wafa' bawak diri sendiri. Main sendiri2 jer... huhu

Tak lama lepas tu, ayah ngah mai. Fuyyoo... bawak kereta baru untuk cik ngah... Extrail tuhh... bergaya la lepas ni cik ngah... jeles abi tgk..huhu

Lepas je Cik Ngah, Ayah Ngah, kak Jihah dan Wafa' nak balik... abang nangis nak ikut...

"Nak balik kampung gak..." abang menangis dalam kereta... kesian abi tgk abang...

Takpe lah... nanti cuti sekolah...kita balik kampung jumpa Nenek, Tok, Tok Ayah dan semua... InsyaAllah...

Thursday, April 23, 2009

Mai tolong abi dan ummi

Salam semua

Hari ni, abang Muazz dan Hajar tolong abi.

Abang cuci tikar, Hajar pulak sapu sampah...
Tengok je la, abang Muazz tu... beria menyental tikar tu...
Hajar pulak, terkial2 memegang penyapu yang lebih tinggi daripada dia


Hajar pun ada penyapu gak... kaler merah lagik...


Get ready... Jom kita sental ini tikar... huhu


Syoknyer main air...


Ada gaya tak???


Tengok lah abang Muazz... sungguh2 napok tuh...


Degilnya sampah nih... taknak kuar pulak... ish ish


Hajar tersenyum... nak minta izin ler tuh...


Hajar terkial-kial memegang penyapu


Tikar yang sudah dicuci... abi sidai kat pagar


Setelah penat membantu abi... penat pun masih tersenyum... tenkiu abang dan Hajar


Capalku sama


Ni capal abi dan abang Muazz... sama kan??? Abang Muazz nak capal sama ngan abi... takpe lah, nasib baik ada kat kedai... huhu...

Tuesday, April 21, 2009

Abg Muazz join Kem Bestari Solat

Sabtu baru nih, abang Muazz ikut abi pergi sekolah. Ada Kem Bestari Solat. Abi bawak abang Muazz jer. Hajar duk kat rumah dengan Ummi.

Kesian kat Hajar... nangis nak ikut. Takpe lah, lain kali abi bawak Hajar pulak deh...

Seronok betul abang Muazz... tengok je la gelagatnya tuh...


Abang Muazz nak makan nasi ayam etek laaa....Mana nasi abang nih???



Excited sungguh abang Muazz... abang tgh baca apa tuh???



Abang buat apa tuh???


Seronoknya dia...

Balik rumah, abang dah pun pandai amik wuduk, selesai je mandi, abang mesti kumur-2, basuh hidung, basuh muka, basuh kepala, basuh telinga dan basuh kaki... last sekali abang akan doa... nampaknya tak sia2 abi bawak abang pegi Kem Bestari Solat pagi tuh...

Hajar pun dah pandai basuh kaki, basuh muka dan basuh hidung... ikut abang Muazz...

Alhamdulillah... solat pun dah pandai, kan???

Monday, April 20, 2009

Jom Jalan-jalan

Salam...

Entri kali ni Abi postkan gambar masa Hajar n abang Muazz gi jalan-jalan...

Menanti abi dan ummi bersiap... ye ye... nak gi jalan...


Abang Muazz dan Hajar macam boring jer... tunggu Umi pergi toilet jap...


Sampai je kat Pasaraya Mydeen, Umi dan Abi ajak Abang Muazz dan Hajar pi makan... wow, bestnyer.. tgk je la abang Muazz tuh...seronok semacam jer...

Abang Muazz gelakkan apa tuh??


Hajar nak makan chicken chop and teh ais... leh ker abi ???


Hajar nak order apa tuh??? Sengih-sengih jaa mengeja...


Selesai je beli barang-barang, abi dan ummi bawak Hajar dan abang Muazz masuk Mini Zoo kat belakang Mydeen... tiket masuk RM2. Walaupun kecik, ok lah. Dapat tgk binatang seperti burung, rusa, itik, burung merak dan macam-2 lagi...


Hajar tgk apa tuh??


Kat belakang abang Muazz tu burung apa yer???


Hajar cuba nak melarikan diri...takut ke tuh??


Abang Muazz nampak letih jer...

Itulah Muazz dan Hajar... kalau kuar jalan-jalan memang seronok. Dapat naik kereta pusing-pusing, jalan-jalan. Sekarang ni ummi dah tak berapa larat nak berjalan. Dah 8 bulan lebih dah baby dalam perut ummi. Ada masa nanti, kita jalan-jalan lagi yer...

Sunday, April 19, 2009

Kini Kembali

Salam...

Dah lama tul Abi tak jenguk dan touch up blog Abang Muazz dan Hajar nih. Blog ni Abi buat untuk tatapan Abang Muazz dan Hajar pabila besar kelak dan sesapa yg nak tau perkembangan Muazz dan Hajar.

Lagipun, banyak sebenarnya cerita yang abi dan ummi nak kongsikan pasal you ol berdua.

Ni gambar kenangan kat Cameron Highlands... sedang makan Ayam Barbeku


Abang Muazz dan Aqilah sedang dilayan uncle Faiz...


Sekarang ni, Muazz dan Hajar dah agak makin lasak. Cukup lasak. Sampai menggugat tahap kesabaran Ummi dan Abi. Tak tau kenapa. Sejak dua menjak ni, Hajar pun dah mula wat perangai. Sejak Hajar kena ulser lidah 5 hari, Hajar mengamuk sakan. Tak keruan Ummi memujuk.

Ummi sekarang agak penat. Sarat dengan kandungan. Baby akan lahir jangkanya hujung Bulan Mei atau bulan Jun.

Hajar sewaktu mula-mula dapat berjalan. Takut-takut lagi tuuuu

So, tak larat Ummi nak layan karenah Hajar dan Muazz. Tapi, abang Muazz dah cerdik sekarang. Umur abang akan genap 3 tahun pada 5 Mei nnt. Hajar pulak akan melangkah ke tahun ke 2 usia pada 6 Ogos.

Hajar bersama Kak Najihah dan Wafa'

Dah besar nampaknya anak-anak Abi dan Ummi. Tak lama lagi nak dapat baby pulak...



Be a good son n daughter ok... We love u so much...

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers