Thursday, January 21, 2010

Welcome to our new home...

Salam...

1 Januari lalu, kami pindah rumah baru. Alhamdulillah, abi dapat rumah guru. Rumah dalam kawasan sekolah. Depan rumah ada kawasan yang sangat lapang... leh kami main puas2... sebabnya depan rumah tu padang sekolah... huhu.



Yang bestnya, belakang rumah pun ada kawasan luas utk bercucuk tanam. Yang dah ada kat belakang rumah sekarang ni, pokok pisang. Yang dah berbuah pun ada... leh la kami makan hasilnya... kata pakcik tukang kebun sekolah nih, kat kawasan sekolah ni byk pokok buah. Kalau nak amik, amik jer... pokok kelapa ada... cuma tak de orang n binatang nak tolong panjat jer...

Nanti jemput la datang umah kami je... Ahlan wa sahlan wa marhaban bikum...

Monday, January 18, 2010

Santai @Masjid Putra, Putrajaya

Salam semua...

Dah lama kami tak update blog nih. Nak tukar themes pun tak sempat. Sebenarnya kami dah berpindah ke Bangi... setelah 5 tahun hidup di Klang.

Sekarang abi mengajar di SK Desa Putra, Kajang. Dekat ngan Sungai Merab. Kat sini suasana kampung sebab dulu, abi kata tempat ni hutan. Lama-lama makin banyak rumah yang ada. Siap banglo yang besar2 lagi tau.

Kami tinggal dalam kuarters. Rumah Guru, dalam kawasan sekolah. Sini, kiranya selamat la sikit sebab ada pengawal... rumah pun ada 6 unit jer.

Kat sini ramai gak kawan2... ramai kakak2 dan abang2. Waktu petang, kami keluar main2... depan umah padang bola... luas sangat... so, kami leh la main sepuas hati... yippeeee...

semalam, abi bawak jalan2 kat Putrajaya... g Alamanda... masuk Carrefour dan macam2... pastu singgah solat kat Masjid Putra, Putrajaya... tak jauh la dari rumah kami sekarang. dalam 5-8 minit je lah, masuk kut Gate 1... Kg Abu Bakar Baginda.

Nanti, kami sambung lagi... kat bawah ni gambar kami gi jalan2... :)





Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers