Thursday, March 31, 2011

Video Aksi... Apa yg 'ikut' Asma' tu???

Video ni sempat dirakam semasa abi sedang berehat melatih budak2 nasyid... So, bawak la anak-anak pusing2 kat taman sekolah ni hah...

Tiba-tiba... Asma' nampak cam melarikan diri dari sesuatu...

Apa yang kejar Asma' tu???



video

Sunday, January 16, 2011

The Young Astronaut

Tentu best kalau boleh naik ke bulan, kan, abi... huhu

Takpe la abang Muazz, pakai costume astronaut ni pun kira ok la...


Taman Bunga D'Hearty Kami

Salam...

Lama sungguh blog ni tak di usik... ;)

Sebagai pembuka Tahun 1432H dan 2011M... utk tatapan semua, Taman Bunga D'Hearty kami...


Saturday, July 24, 2010

Flower n Garden Festival... cuci mata ;-)

Salam,

18 Julai lalu, kami sekeluarga ke Presint 2, Putrajaya. Sekadar menikmati keindahan flora ciptaan Allah, yang disusun atas muka bumi-Nya.

Cuaca agak panas ketika kami sampai... bermandi peluh jugak lah nak pusing2 tapak pameran tuh. Tapi, bila masuk bilik pameran yang berhawa dingin... alhamdulillah, sejuk ler sikit...

Panas-panas pun, posing tetap posing... huhu

Asma' paling ceria dan bahagia... sebab duk atas dukung ummi jer... dikelilingi orkid yang indah dan cantik...

Abi bergambar bersama bonsai... mahal tu regenya... hehehe, cantik2 bonsai kat sini...

Kesian kak Hajar... berat ke Asma' tuh??? Pengorbanan seorang kakak... huhu


Ummi sedang berkhayal a.k.a 'ngoyal'... "Alangkah indahnya andainya rumahku dikelilingi bunga bungaan yang cantik berseri ini... "


Memang cantik... Mana Hajar nih? Dah hilang pulak dah...

Ooo... kat sini rupanya... tgh layan ikan2 dalam kolam... abang Muazz pun tumpang layan sama...

Selamat menikmati panorama yang sempat dirakamkan...






Haa... yang ni agak unik dan kreatif... Sunflower yang dihias bersama lingkaran ubat nyamuk... tak pasti sama ada Fumakila, Ridsect atau Shieldtox...

Monday, July 05, 2010

Kejohanan Sukan Pasti Uwais Al-Qorni

Salam...

Ahad baru ni, 4 Julai 2010... kami semua sama2 memeriahkan Kejohanan Sukan Pasti Uwais Al-Qorni kali ke-5.

Abi diminta mempengerusikan majlis...

Dah lama tak conduct program ni... huh huh...


Abang Muazz memerhatikan kawan2 nya bersedia di garisan permulaan...


Tahun depan, Abang Muazz pulak yer... InsyaAllah... Abang sekolah sama ngan Hajar...


Penat melihat gelagat kawan2, dan bermain di padang permainan... berhenti sekejap, menghilangkan lelah.. makan eskrim dulu... tapi mana Hajar???


Laa... kat sini rupanya... asyik nya Hajar... mesti sedap tuh... hehee... kusyhuk betul...

Ummi kat mana pulak???

Huhu... ummi masuk acara Ibu rupanya... acara kukur kelapa dengan garfu...

Ummi dah bersedia kat garisan permulaan... On Your Mark... Get Set...


Go!!!.... ummi memulakan larian sambil tersenyum... heheheh


Ummi tekun mengukur kelapa.... cepat!! cepat!! cepat!!...


Bila selesai mengukur kelapa... sesi timbangan hasil kukuran... ummi sedang berdebar2 tuh... dup dap dup dap... hehehe...



Akhirnya, ummi pasrah... hanya 15 gram sahaja... tapi takpe... kira ok la, dapat no 4. Tapi tak dapat hadiah... takpe... len kali prektis lagi kat rumah ek... boleh parut kelapa guna garfu jer lepas nih... jimat, jimat... makcik yang menang tu... dapat parut 90gm... pergh... parut ngn gigi sekali ker tuh??? hahahaha...


Abi sempat bergambar kenangan bersama sebahagian AJK yg terlibat...

Yang pasti... meriah, walaupun masa nak abih tuh... ada ribut kencang yang menumbangkan dua biji khemah... hehehe... Alhamdulillah, semua selamat... ;)

Tuesday, May 25, 2010

Happy Birthday, Asma'...


Sekejap sungguh masa berlalu... hari ni (25 Mei 2010) genap sudah umur Asma' setahun... setahun juga lah ummi telah melahirkan Asma'...


Doa abi dan ummi, agar Asma' akan menjadi anak yang solehah, penyeri hidup abi dan ummi... dan... be a good sister, ok...

Sanah Helwah Ya Gameelah... Moga ceria selalu, yer... We Luv U so much... ;)

Sunday, May 16, 2010

Let's cycling... ;)

Hujung minggu... masa untuk main bersama. Kalau tak kelaur ke mana-mana, kami main kat halaman rumah ni hah...

Naik basikal sama-sama. Asma' pun beria-ria nak naik jugak... Jadi penumpang Kak Hajar... huhu...

Mula2 seronok la... lepas tu, takuuuutttt... hehehe, mengigil duk belakang kak Hajar yang blum dapat Lesen 'L' lagi... 'P' lagi la blum tu... hehe.

Tapi abang Muazz dah expert... dah pandai cycling tanpa dibantu. Chaiyok...



Jom petik cili... ;)

Cili dah merah... maksudnya dah boleh dipetik... Jom kita petik cili bersama Asma'... hehehe, The Little Gardener ;)



Tak rugi berbudi pada tanah, walaupun tanah dalam pasu... hehehe... sapa nak rasa cili ni, jemputlah datang umah ;)

Wednesday, May 12, 2010

Selamat Hari Ibu, Ummi... ;)

Hari ibu telah berlalu... tapi bagi kami... setiap hari, tika dan detik adalah hari ibu... sebab ummi lah yang jaga kami... ummi lah yang masak untuk kami, ummi buat segalanya untuk kami... sebab tu, setiap hari adalah HARI IBU...

Apa nak hadiahkan untuk ummi? Sementara ummi masih berada di rumah, jaga kami... abi hadiahkan sesuatu untuk ummi. Dah lama ummi mengidam benda nih... masa tu abi tak cukup duit... ummi faham. Jadi, untuk hari ibu tahun ni, abi belikan ummi mesin jahit...

Banyak kali ummi survey kat internet... ummi nak yang murah... second hand pun takpe... abi je yang tak berapa nak beli second hand... bimbang cepat rosak.

Jadi, abi belikan online... masalahnya, order jenis lain, sampai yang lain... order SMART LADY, yang sampai GLOBAL... sabar jel ah...


Ni lah rupanya mesin jahit mini tu... kecik je saiznya... yang tak puas hati, baru nak guna... dah takleh jahit... tak tau mana silapnya... kesian ummi... nampak kesal. Mulanya beria nak tunggu mesin ni sampai... bila sampai je... buat hal... kad warranty plak tak sempat nak hantar... tunggu je lah balik kelantan ni... nak hantar sendiri ke kedai tuh...

Jadi, abi decide nak belikan yang lain... survey kat kedai SINGER... Alhamdulillah, jumpa yang berkenan di hati ummi...

Taadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......




Ha... inilah mesin jahit ummi yang baru... mesti ummi suka... boleh la ummi buat aktiviti kat rumah selain layan karenah kami semua nih... Boleh la ummi jahitkan baju untuk Hajar n Asma' nanti... wahhh.... hehhehehe...


Perbezaan fizikal mesin jahit...

Buat ummi, selamat hari ibu... we luv u so much....

Terima kasih, ummi... :) :) ;)

Wednesday, May 05, 2010

Sanah Helwah...

Alhamdulillah... shukur padaMu Ya Rabb...
Kini, aku telah mampu mengenal erti hidup...
Aku mula mengerti...
Apa yang boleh, apa yang tidak...
Aku mula sedar...
Apa yang disuruh... aku perlu buat,
Apa yang ditegah... jangan sekali didekat...

Ummi, Abi...
Banyak sungguh pengorbanan kalian,
Tahun berlalu... kasih dan sayang padaku,
Tak pernah luntur...
Walaupun kini... aku bukan lagi sebutir permata hati buat kalian,
Kerana kini, kasih telah dikongsi... bersama adik-adik yang lain...
Namun aku sedar... kasih kalian tetap sama...

Ummi, Abi...
Terima kasih... atas segalanya...
Maafkan abang... kiranya ada duka terbuku dihati,
Ada geram tersekat disanubari,
Ada ammarah tak terluah di kalbu,

Teruskan didikan itu,
Didikan untuk menjadikan abang dan adik2,
Insan terbilang... insan terbaik... insan kebanggaan...
Kerana dirimu... begitu berharga... buat kami bertiga...

Terima kasih... Abi dan Ummi...

Sayang dari Abang Muazz... Luv u sangat-sangat... MMmmmmmuuuahhhhh!!!!

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers