Thursday, December 17, 2009

Our Big Family

Salam... ok, kali ni kami nak citer pasal keluarga besar belah ummi... semua sekali ada 14 orang adik beradik... besar la tu kan?... setakat ni yang dah kawen, 12 orang... tinggal pokcik hassan n mokcik Ain je... semua tgh belajar lagi... mungkin lambat lagi la diorang nak kawen kot... tapi tak tau la kalau jodoh dah sampai... apa nak buat, ye tak... kan Mokcik Ain??? Dah ada ke calonnya??

ok... gambar bawah ni, Ayah Yie (Sabri) ... abang sulung Ummi. Dah sebelahnya tu Mokcik Yah (Sabariah) Kakak sulung,.. anak no 2 la. Kamcing sangat... mcm sudu ngan garfu,... mesra dan ceria... huhu

Lepas tu, Ayah Mad (no.3)... sangat spoting n mesra gak... suka berlawak... hehe, masa ni semua gambar disnap masa Mokcik Ibah kaween... so, byk la gmbar MokCik Ibah yang tgh cantik tu...


Ni plak, Ayah Im (Zaim)... anak yg ke 4. Sekarang kije kat Putarajaya. Sebelum ni Hakim... Cool je orangnya... anak dah 4. Isteri masih sorang...

Yang ni plak MokCik Na (Sabarina)... anak ke5. Kawin ngan Pokcik Mi. Anak dah 5, nak masuk 6 dah... MokCik Na ni special... kalau dia pregnant, baby lahir awal dari jangkaan... 6 bulan or 7 bulan je... sekrang ni pun tgh pregnant.. mo MokCik Na selamat yer...

Sebelahnya tu Pokcik Hasan. Anak ke 13. Sekarang tgh belajar di KUIS...

Yang senyum manis ni plak, mokCik Ti. Teacher kat SK Lundang... garang tapi baik. Suka bercucuk tanam dan berkebun... MokCik Ti anak yang ke -6 dalam aadik beradik ummi... cute kan??? sweet gituh.,.. huhu

Dalam gambar ni ramai... tapi nak citer yang duk belakang sebelah kiri... Haa.. tu la MokCik Dah. Doktor kat KB. Sekarang posting di Hospital Mental... Baik, dan suka senyum... senyuman yang tak lekang dibibirnya... Anak dah 8. Tapi maintain muda gitu... MokCik Dah ni anak yang ke 7.

Dan yang paling depan sekali sebelah kanan tu pulak... Anak yang paling bongsu... uchu.. MokCik Ain... sekrang tgh belajar kat Kuantan dan bidang optometris.. ye ker hah?? belasah je lah... yag pasti bahagian mata ni la... sekrang dia dah pakai cermin mata... sebab belajr pasal mata la kot... kat UIA, Kuantan... ol da best anutie... peace...

Gambar yang lain tu... abaikan... nnt stori yang lain... hehehe



Belek punya belek... ni je gambar yang ada... sori la MokCik Zah (Faizah)... terpaksa cut n paste. Tapi takpe, kami paste pun bukan kat orang orang lain... sebelah suami tercinta gak... Pkcik Man. Huhu... Tahniah kami ucapkan... pagi tadi dah selamat lahirkan baby boy... cucu Tok n Tok Ayah yang ke-50.... Mabruk mabruk... MokCik Zah ni anak yang ke 8 dalam salasilah kuarga ummi...


Yang bawah ni pulak MokCik Joh n her hubby... Anak yang ke-9. Senyum je manjang... kat dapur pun leh senyum gak... apatahlagi bila nak makan... senyum sokmo... PkCik Din pun apa kurangnya... senyum gak... dua-dua ni cikgu. Ngajar kat Mersing, Johor.... Kalau balik ke Kelantan mesti ambil masa 2 hari... bukan apa, transit kat Tganu ilangkan penat... huhu, jauh la katakan, ye tak Mokcik Joh???

Haa... yang bawah ni kenal kan??? Ummi n Abi... yang peliknya, nape lak abi yang susukan abang Muazz... ummi lak duk posing betulkan senyuman depan kamera... ish ish ish... Laa... tgh nak minum air kopi pun sempat lagi nak bergambar... huhuhu... Dua2 pakai purple... huhu, jangan jeles haaaa... Ummi ni anak ke-10... fuuhh... ramai kan... letih dah menaip nih... takpe, ada lagi nak stori...


Haa... ni plak, MokCik Tihah. Teacher kat Gombak. Kaween ngn Pkcik Li, orang Kedah. Kecik molek orangnya... MokCik Tihah ni anak ke 11.

Last but not least... MokCik Ibah ... anak yang ke 12. Kahwin ngan Pkcik Norbit. Orang Perak. Sekrang dua2 ngajar kat Sabah. Kat Sampoerna... bukan setakat satu daerah kat sabah tu... satu sekolah lagik... untung mokcik Ibah yer...


Oklah... sebelum undur diri... maaflah kalau gambar yg kami upload nih menyinggung mana2 pihak, kalau ada gmbr lain yg lebih baik... nnt kami replace kan... okey...

Fuhhh... ramai kan makcik dan pakcik sedara kami, kan???... tu yang leh hasilkan sampai 50 orang cucu dah tuh... cicit je Tok belum dapat... tunggu kak Husna kawen dulu... bila agaknya yer... hmm

ok... wassalam

Wednesday, December 16, 2009

Ahli Baru Famili Tok n Tok Ayah

salam semua...

Alhamdulillah, kami semua dah sampai Klang. Walaupun cuti abi masih banyak, kami terpaksa balik awal... alasannya;

- ummi nak bereskan disertasi Master
- abi nak daftar sekolah baru
- abi n ummi nak packing barang
- abi nak carik rumah baru

Jadi, kami pun kena la tolong abi dan ummi sama... mengemas rumah, menyimpan barang dalam kotak a.k.a mengotakkan semua barang... huhu

Minggu lepas, Makcik Dah ( Khalah Dah) dah selamat melahirkan seorang baby. Congrates untuk khalah Dah n famili yer... tak sempat kami nak tgk rupa sepupu baru kami tu.

Utk pengetahuan semua, baby yg baru lahir tu cucu Tok dan Tok Ayah yang ke-49, selepas baby Asma' (48th). Tapi yang kitorang tak paham tu, naper la tetiba Tok telefon dari kg. bgtau Tok dah dapat cucu yang ke-50. Kami pun tak faham. Silap la tu kot...

Kalu Khalah Zah (Faizah) tak caya gak... kat sini Abang Muazz buat kira2:

1. Khalun Yie = 7 org
2. Khalah Yah = 2 orang
3. Khalun Zaim = 4 orang
4. Khalun Mad = 4 orang
5. Khalah Na = 5 orang
6. Khalah Tie = 7 orang
7. Khalah Dah = 8 orang (termasuk new born)
8. Khalah Zah = 5 orang
9. Khalah Joh = 2 orang
10. Ummi = 3 orang
11. Khalah Ibah = 2 orang

Cuba campurkan semua... 49 ke 50? 49 kan, kan, kan... So, baby Khalah Zah yang akan datang lah yang ke-50... baby jubli perak... wah wah wah... pasti tersenyum lebar Tok dan Tok Ayah...

Kami lum dpat lagi gambar terbaru baby Khalah Dah... kalau dapat nanti... kami upload kat sini..

Buat khalah Dah... tahniah yer... famili Tok Ayah sedang menanti kehadiran dua orang lagi cucu. Dari Khalah Zah dan Khalah Na... welcome to our famili... pasti meriah dan gempak gitu...



Ni gambar masa Khalah Ibah kaween.
Dari kiri: Mokcik Dah, Mokcik Ibah, Mokcik Yah yang cool n cun
Hok duduk bersimpuh kat depan plak, Mokcik Joh, Ummiku sayang, Farah n Mokcik Ain

Gambar lain, kami upload semula... kuarga ummi besar, nnt kami citer sikit2... hehehe, Mokcik Tihah sabar yer... :)

salam... :)

Monday, December 07, 2009

Jom makan Satay....

Semalam... nenek wat satay. Nenek kata, nenek tak rancang pun. Tetiba peti ais kat rumah nenek rosak. Habis gas kot. So, nenek habiskan semua daging ayam dan daging yang ada dalam peti ais tu, takut rosak dan busuk.

Abang muazz pun secara sukarela menjadi tukang bakar dan tukang kipas... seronok tak terkata.
Tengok je lah kepuasannya tuh...


Kak Jihah pun sama menolong... mengipas satay... berebut tudung periuk. Gilir2...Tapi, tak lama lepas tuh, semua dah penat... kami pun posing je lah depan kamera ciksue... huhu. Ingatkan seronok, tapi letih gak la bakar satay ni kan...

Banyak gak la satay yang kitorang bakar... bukan main masak2 tau... ni bakar2 satay betul punya. Tak caya, tengok la sendiri...Haa... betul kan??? Best kami makan malam tuh. Nenek bagi gak pada jiran2 sebelah. Maklum lah, bila bakar sayat nih, bau satu taman... kena la agih2 kan pada jiran gak...

Ni turn Abang Muazz tolong kipas... Kak Jihah pulak tunggu satay masak... letak dalam bekas.

Bila kami dah penat, Abi ambil alih pulak tugas kami... kami pun posing je lah..Hah... inilah satay yang sudah siap untuk dimakan... Sedap taauuuu... yum yum yum

Ni plak, Nasi Dagang spesel yang nenek wat untuk breakfast pagi tadi. Best sangat... Lauk gulai ayam, gulai udang dan ikan...

Esok kami dah nak balik Klang... bye bye semua... Doakan kami selamat...

Thursday, October 29, 2009

Sembuhkan lah kami... Ya Allah

Dah lama tak update blog nih... Abi agak busy dengan urusan dan tugas.

Sebenarnya, Muazz dan Hajar baru sahaja sihat dari demam, yang disusuli dengan batuk serta selesema. Risau abi dan ummi tengok. Bila dah demam camani, yang paling susah dan saat yang menyukarkan ialah bila time bagi ubat...

Macam perang dunia ketiga pulak... Abang Muazz dah pandai kemam ubat, lepas tu di 'kuek' (luak) balik ubat tadi... Cuma Hajar je yang tak berapa pandai nak kuek... bila lama ubat duk dalam mulut, akhirnya tertelan juga akhirnya...

Tapi, dua hari lepas, Asma' pula yang demam, batuk dan selesema... kesian baby Asma'... tiap kali batuk, Asma' akan muntah... banyak kali kena tukar baju sebab basah dengan muntah susu tuh,.. yang eloknya, keluar kahak dan lendir... tu yang membuatkan Asma' batuk.

Time bagi ubat kat Asma' pun sama... Asma' pun dah pandai kuek ubat... ubat yang diberi dgn shringe tu tak ditelan, sebaliknya dikeluarkan semula dengan lidahnya... Ya Allah... takkan la ketiga2 beradik ni mewarisi abinya masa muda2 dulu... anti-ubat!!!

Asma' walaupun baru je masuk 5 bulan, tapi sudah tahu bezakan antara ubat dan air. Abi cuba suap madu untuk kurangkan batuk... pun sama. Asma' tak telan pun ubat tu, malah cuba memuntahkan semua ubat dan susu yang telah diminum sebelum tuh.

Sampai hari ni, Asma' masih batuk2... kesian baby... Kak Hajar dan Abang Muazz dah kembali ok sikit, walaupun terbatuk lagi sikit2...

Ya Allah... Kau sembuhkan lah kami semua... Ameen Ya Rabb..

Saturday, October 10, 2009

Bakar Ayam

Salam...

Malam tadi, lepas je usai solat Maghrib, Abi bawa kami semua ke rumah Ayah Long. Kat sana Cik Ngah, Ayah Ngah, Najihah, Wafa', Adib dan Ayah Chik dah sedia menanti.

Yang syoknya, malam tadi kami semua berbarbeku (bakar ayam). Best sangat... seronok Abang Muazz dan Hajar main kejar2 kat luar rumah ngan sepupu2 semua.

Ayah Chik snap byk gambar, tapi tak sempat Abi nak copy. kalau tak, boleh la tayang kat sini. Betapa gumbiranya kami... nak tunjuk kat Cik De dan Cik Su. Mesti Cik Sue lagi berkobar2 nak balik... huhuhu.

Nanti la... kalau Ayah Chik dah upload gambar2 tuh, Abi masukkan kat sini.

Terima kasih kat nenek sebab kirimkan rendang ayam, buah rambutan, limau dan lemang.

Tuesday, September 29, 2009

Webcam dengan Cik Sue di pagi Syawal

Salam Syawal...

Syawal kali ni, dah dua kali tak dapat beraya dengan Cik Sue... tapi sejak semalam lagi, kami semua webcam dengan Cik Su di Mansourah, Mesir... so, dapat la ciksu tengok kami semua bersalaman dan bergambar di pagi Syawal...


Nenek tengah bersembang maya dengan Cik Sue... CikSue tengah sebak... nangis ler tuhh...



Semoga ciksu dapat natijah yang baik dan dapat balik secepat mungkin...

Kami rindu CikSue.... :)

Hajar merajuk...

Salam Syawal...

Suka tengok gelagat Hajar masa Hari Raya pertama... Abi bawak Abang Muazz pergi Solat Eidul Fitri kat Masjid. Nenek, Ayah Chik dan Cikde ikut sama...

Yang tinggal tak umah, cuma Ummi, Hajar dan Asma' jer... sebab masa tu, Hajar tidur lagi.

Bila balik solat eidul fitri, ummi bagitau Hajar menangis tak berhenti sebab cari Abi dan Abang Muazz takde kat umah nenek... terisak2 Hajar... ummi kata, Hajar merajuk...

Buktinya...



Hajar masuk ke dalam bilik... pastu landing atas lantai... menekap mukanya... lama gak nak suruh dia angkat muka tuh... abih gaya pujuk...



Hajar hanya berpaling... bila Abi panggil... tu pun tak senyum langsung...



Hajar masih dalam mood yang kurang baik... walaupun ramai yang cuba buat lawak dan senyum kat dia... Hajar masih tak nak layan... masih memendam perasaan la tuh...


Haa... ni baru berjaya dipujuk... akhirnya, Hajar mengalah apabila kamera di 'acu' padanya...


Pastu ayah Chik pujuk bergambar dengan dia...


Pastu Hajar bergambar dengan Cikde dan Ayah Chik..
Nampaknya mood dah ok... sebabnya lepas ni kami nak kuar jalan-jalan pi umah CikNgah kat Tanah Merah... huhu


Pastu bergambar dengan Abi, Ummi, Abang Muazz dan Baby Asma'... :)

Selamat Hari Raya... :)

Friday, September 25, 2009

Hajar makin pulih... Alhamdulillah

Salam semua... hari ni hari ke-6 Hajar sakit kat bahagian muka...

Alhamdulillah, setelah berperang dengan abi untuk makan ubat antibiotik dan ubat allergic, muka Hajar dah makin ok.

Cikde pun make over muka Hajar... Hajar macam ye ye jer... menyerahkan mukanya untuk di make up oleh cikde.

Hasilnya...





Esok, kami dah nak balik ke Klang... semoga perjalanan kami akan dipelihara oleh Allah Taala. Semoga semuanya selamat...

To ciksu... thanks sebab tak putus doakan unutk Hajar dari Mesir sana... Luv u so much laa...

Thursday, September 24, 2009

Salam Eid Mubarak

Kesian Hajar


Tahun ni, Hajar tak berapa ada mood nak beraya. Sebabnya pada hari raya pertama, mata Hajar dah mula membengkak. Rasanya macam kena allergic. Food Allergic.

Raya pertama, Hajar makan nasi arab kat umah Cik Ngah. Berlaukkan kambing biri-biri. Lepas je balik dari rumah cik ngah, makin besar bengkak kat mata Hajar.

Masuk hari raya ketiga, muka Hajar dah mula naik bintik2. Mata pun dah makin sepet. Tak boleh nak bukak lagi... yang belah kanan. Nasib baik belah kiri masih boleh bukak sikit2.

Hari raya ketiga tu, abi dan ummi nak ke Tanah Merah, umah Tok Long yang wat kenduri. Jalan sesak sangat. On the way, abi singgah kat Klinik Kesihatan Pasir Mas. HA cuma bagi ubat allergic dan ubat sapu kat muka Hajar.

Kata HA tu lagi, kalau bengkak makin teruk, terus bawa ke hospital. Naik risau abi dan ummi.

Esoknya, abi bawa Hajar ke HUSM Kubang Kerian. Abang Muazz pun abi bawak gak sebab ada bengkak kat pipi, dan ada nampak air bisa keluar kut bintik kecil. Hmm...

Lama tul kat HUSM. Pukul 7.10 pagi dah sampai hospital, kul 10 pagi baru masuk jumpa doktor. Abang Muazz dan marayu mintak belikan minuman, 100 plus. Hajar pun sama... kerana takut no giliran missed, abi tunggu sampai settled semua urusan... nasib baik Hajar dan Abang Muazz leh sabar... thanks my dear.

Masa menunggu doktor, ramai yang tegur Hajar... kesian tengok muka yang membengkak dan mata yang tak leh nak bukak. Hajar malu, terus peluk abi, sorok mukanya... Sabar ya Hajar...

Doktor bagi ubat antibiotik, ubat allergi dan ubat demam. Banyak gak dos yang dia suruh amik. Antibiotik sampai 10ml. Terkejut farmacist masa tgk prescription daripada doktor tu. Lastnya, dia suruh amik 5ml je. Dia pun terkejut tgk muka Hajar... responnya, nape doktor tak suntik steroid memandangkan mukanya yang teruk kerana bengkak...

Biasanya kalau kes ini melibatkan orang dewasa, doktor akan suntik steroid. Mungkin sebab kesakitan, doktor tidak berani memberi suntikan...

Hari ni, hari ke5. Mata Hajar dah mula boleh bukak walaupun tak sepenuhnya. Namun ada kesan bengkak kat pipi dan muka Hajar... moga2 keadaan Hajar akan bertambah baik...

Yang pasti, kami tak beraya sanagt la tahun ni. Ada jemputan kenduri kahwin kawan ummi (auntie Syikin) tak dapat kami hadir. Sebabnya kesian kat Hajar... yang dah mula gatal2...

Moga Hajar cepat sembuh... kami plan, nak balik Klang ari Sabtu ni. Moga perjalanan kami selamat... InsyaAllah

Gaya Raya 1430H

Salam Eid Mubarak...

Alhamdulillah... kami dapat beraya di kampung macam tahun2 lepas. Yang meriahnya, raya kali ni, bertambahlah lagi ahli keluarga kami... dengan hadirnya adik kami, Asma'.

Abi dan Ummi...

Kami bergambar kenangan di pagi 1 Syawal

Bergambar bersama nenek..


Bersama Cikde dan Ayah Chik... masing2 bakal menamatkan zaman bujang tahun depan, InsyaAllah...

Mohon maaf zahir dan Batin buat semua... :)

Friday, September 11, 2009

Dapat duit raya... yey..yey

Salam...

Pagi tadi, kami dapat duit raya...

Beessstttt... Lum raya pun dah ada orang bagi duit raya. Eksklusif lagi tu... versi Upin dan Ipin.



Terima kasih kat Uncle Hisham yang sudi poskan duit raya ni utk kami bertiga. Yang kaler kuning tu HAJAR dah cop. Yang kaler biru, siapa lagi kalau bukan ABANG MUAZZ punya. Dan yang warna pink tu, ASMA' punya...

Memang kelasss gitu pakcik Hisham ni. Peminat setia Upin dan Ipin. Semua koleksi Upin dan Ipin pakcik Hisham ada. Huhuhu...

Apa pun, terima kasih ya... Sayang Uncle Hisham... nanti jgn lupa kim salam kat Auntie Najibah dan Aqilah... jemput la datang beraya nanti ye...

Salam Aidilfitri... :)

Wednesday, September 02, 2009

Our Family... (abi's Side)

Salam...

Tak sabar nak balik kampung... beraya dengan sepupu2 kami.

Ini gambar keluarga besar belah Abi. Nanti, kalau ada peluang, nak masukkan gambar keluarga besar belah Ummi pulak... selalu tak berkesempatan. Memang ramai sangaaaattt...

Ummi ada 14 adik beradik, Abi ada 6 adik beradik.

Belah ummi, cucu Tok ada 48 orang, belah abi, cucu nenek ada 11 orang.

Kalau dapat berkumpul time raya nanti... mesti meriah... :)



Tak sempat nak letak gambar Asma' dan Adib... :)

Tapi nape lak tetiba ada gambar ciksu dalam nih... hmmm,

Selamat berpuasa dan beribadah sepanjang Bulan Ramadhan 1430H... :)

Sunday, August 30, 2009

Wajah ceria Asma'...

Salam...

Suka tul Asma' bila Abi snap gambar dia... macam2 pose Asma' gayakan...







I'm 3 months and 5 days now... :) Alhamdulillah

Mari Berdoa


Monday, August 24, 2009

Syoknya... kalaulah...

Syoknya... kalaulah kita semua dapat balik ke kampung cuti sekolah ni kan???

Tapi apa kan daya...

Yang pasti, Nenek tidak lagi bersendirian malam ni... sehinggalah cuti sekolah berakhir minggu depan. Sebab, Nenek dah ada teman. Selain ayah chik yang sentiasa setia menemani Nenek, Cikde dah sampai ke kampung. Balik bercuti, menyambut Ramadhan bersama Nenek.

Cik Ngah dan Ayah Ngah bersama Kak Najihah, Wafa' dan Adib pun ada sama malam ni. Makin meriah la rumah Nenek.

Nenek cakap, nenek masak bubur lambuk. Wah... sampai juga hajat cikde nak makan bubur lambuk air tangan Nenek. Bagi Abi, bubur lambuk Nenek first class. Tiada tandingan. Campuran ulam-ulaman dan lauk yang pelbagai... pastinya dirindui, tatkala Ramadhan menjengah tiba.

Apatahlagi kalau Nenek hidangkan bersama sambal bilis atau sambal udang... pasti menyelerakan.

Tadi, nenek bagitau... Ayah Ngah beli macam-macam lauk. Gulai Kambing, Ayam Percik, dan macam-macam jenis kuih muih. Itu lah ayah ngah... bila dah beli lauk, tak kedekut... cikde cakap tadi, juadah berbuka sampai tak cukup meja... Jangan membazir, udah le yer.

Yang hiba, yang sedih, bukan kerana tak dapat menikmati juadah yang sedap dan enak tuh... Yang hiba, yang sedih, yang dirindui adalah suasana berbuka bersama... tak dapat digambarkan, bagaimana meriahnya malam tadi di rumah nenek...

Bila nenek bagitau je ramai yang berkumpul malam ni di rumah nenek, jatuh beberapa manik kaca dari kolam mata Abi. Sedih dan sebak... rasa macam nak balik je jumpa nenek...

Walaupun sekarang ni kan cuti sekolah... tapi Abi tak dapat nak bawak kita sekeluarga balik bercuti ke kampung... banyak halangannya.

Halangannya... sudah semestinya budget.

Budget tak berapa nak mengizinkan. Tambah pula, keperluan menyambut Aidilfitri (untuk Abang Muazz, Kak Hajar dan Asma') masih belum ada peruntukan.

Ummi pun ada sebut nak buat biskut sendiri, sebab nak save budget. Abi masih belum bagi keputusan... Sebabnya, takut menyusahkan ummi... sekarang ummi tengah 'berperang' nak siapkan disertasi Master. Abi kena bagi ummi rehat juga. Biar ummi dapat buat disertasi dengan aman.

Itupun sebab, kenapa kita tak dapat balik kampung cuti sekolah ni.

Masa cuti ni lah Abi kena hantar ummi ke UM, ke Perpustakaan Awam, hatta ke mana saja ummi rasa perlu untuk memenuhi keperluan untuk siapkan disertasi ummi.

Masa cuti ni juga lah, Abi boleh take over, jaga Abang Muazz, Kak Hajar dan Asma'... kasi ummi 'can' untuk tumpukan pada disertasi Ummi.

Apa lagi sebab kita tak dapat balik???

Bulan depan, roadtax keta Abi dah tamat. Nak kena renew. Mungkin dalam RM300 lebih gak habisnya nanti. So, Abi mintak maaf la sebab tak dapat nak bawak kita sekeluarga bercuti bersama Nenek dan Tok serta Tok Ayah di kampung...

Lagi satu... Khamis ni, Abi kena exam PTK. Tapi itu sebab kecik je lah. Kalau tak ambik exam ni pun Abi tak kesah... best lagi kalau dapat berbuka dengan famili kat kampung.

Harapnya, nenek faham... semoga Nenek bertambah bahagia dan ceria bila cikde ada di sisi.

Kami semua doakan Nenek agar sihat untuk mengerjakan ibadah dalam bulan Ramadhan ni. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur... kita jumpa menjelang Aidilfitri nanti.

Salam sayang buat Nenek di kampung... Kami rindu nenek... :)

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan


Selamat Berpuasa kepada semua... :)

Thursday, August 06, 2009

Sannah Helwa Ya Gameelah...

Sannah Helwa Ya Gameelah...

Sannah Helwa Ya Gameelah...

Sannah Helwa Ya Gameelah...

Sannah Helwa Ya Gameelah...

Alhamdulillah... hari ni genap usia Hajar 2 Tahun... ikut kalendar Masihi la...

Abu belikan kek coklat kegemaran semua... terutama ummi tersayang. Walaupun kek tak besar manapun, tapi jelas terpancar kegembiraan Hajar... kali pertama menyambutnya...


Inilah kek coklat Hajar...
Abang Muazz pun bersama meriahkan sambutan ini... terima kasih abang!

Inilah menu yang sempat abi dan ummi sediakan...
ada kek coklat, pulut kuning dan rendang ayam dan karipap... huhu


Abang Muazz dan Hajar dah ready nak potong kek tuh... smile...


Hajar suruh abang Muazz duk tepi pulak, Hajar nak posing sorang-sorang depan kek coklat. Ye lah, Hajar kan Birthday Girl hari nih... pelbagai emosi Hajar tunjukkan... hehehe


Semoga Hajar akan jadi anak yang solehah, penyejuk hati ummi dan abi... dah 2 tahun Kak Hajar... cepat sungguh masa berlalu...

Selain Abi, Ummi dan Abang Muazz... Asma' pun tak ketinggalan meraikan sambutan Malis Hari Jadi Kak Hajar... tengok la Asma' tu... gembira gak dia walaupun tak boleh nak sama-sama makan kek coklat yang best tuh... hehehe

Selamat Hari Jadi Kak Hajar...

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers