Sunday, July 05, 2009

Kisah Abang Muazz

Salam...

Hari ni dah genap 2 minggu abang Muazz praktis tak pakai dypers... nampak gayanya dah mula menunjukkan prestasi yang membanggakan...

Tahniah abi dan ummi ucapkan. Sebelum ni..:

  • setiap 5 minit, pasti abang Muazz akan ajak abi atau ummi ke toilet, walaupun kencing setitik dua jer...
  • ummi dan abi pasti akan tanya... "abang, nak ke tandas ker?" - abang pasti terus pecat seluar, pantang ditanya... tapi takde la kencing sangat pun...
  • bila abang Muazz dah boring asyik ulang alik ke tandas, akhirnnya... abang Muazz cakap kat ummi dan abi.. "nak pakai pampers... nak pakai pampers..." abang Muazz pujuk gak abi dan ummi... tapi, abi dan ummi cuma pakaikan pampers bila abang Muazz tidur je, bimbang takleh nak kawal lagi...
Tapi sekarang... (till now) abang Muazz dah boleh kawal dengan baik. Bila betul-betul nak ke tandas je, baru abang ajak abi atau ummi.

Bagus, abang Muazz... Tahniah. Moga berjaya yer...

Jimat la sikit peruntukan nak beli dypers... Alhamdulillah...

Lepas ni turn Hajar pulak nak ikut silibus ni. Bersedia tau Hajar... Gambatte anak-anakku

0 comments:

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers