Sunday, April 25, 2010

Basikal baru kami...

Ini, basikal abang... mahal betul harga basikal sekarang... yang kecik dan yang besar, harga nak lebih kurang jer... huhu. Jenuh abi dan ummi survey kat kedai... last2, beli je yang nih... Baskal ni, harganya RM169. Lepas tawar menawar... dapat RM150 jer... ish... mahal tuhhhh.

Tapi abang Muazz tak baper suka, bukannya sebab bukan taste dia... ok dah, sebab kaler biru... his favourite colour... tapi, sebab basikal ni takde loceng... huhu, muncung je mulut, tanda tak puas hati masa kat kedai tadi... nnt la abang, abi carikan loceng kat kedai basikal... tapi, jalan kat dalam kuarters ni, tak sibuk... takde loceng pun, takpe kot, rasanya... kan abang???

Yang ni plak, basikal Hajar... memang kena beli 2. Kalu beli kat abang je... mahu berperang dunia ke-4 la jawabnya... Yang ni memang taste Hajar... Hajar tak kesah, ada loceng ke, takde loceng... cuma yang penting... kaler pink... hehe... tengok la basikal ni, hah... semuanya kaler pink... Siap ada bakul lagi... leh la teman ummi pi kedai beli sayur, pastu bubuh sayur dalam bakul basikal Hajar tu, ek???

Abang Muazz sempat posing lagik... hati-hati yer...

Walaupun basikal ni agak besar bagi Abang Muazz, namun demi jangka masa panjang... abi beli yang ni jugak, sebab boleh pakai sampai abang Muazz dah masuk sekolah nnt, takyah la nak pk beli yang lain plak... hehehe... jimat tu penting.

Tunggang baik-baik ye, abang...


Hajar pula bergaya dengan basikal pink nya... sekarang ni, semua nak pink... selipar pun kaler pink tu hah... sib baik masa amik gambar ni, Hajar tak pakai baju n seluar kaler pink... kalau tak, dah jadi Pink Panther dah agaknya... huhuhu

Apa pun, selamat menunggang basikal yer... tunggang dengan cermat... ingatlah orang yang tersayang!!!...

The truth is... ini la hadiah hari jadi Abang Muazz dan Hajar untuk tahun ini... walaupun Hari Jadi Abang Muazz 5 Mei, dan Hajar plak 6 Ogos... kiranya, dapat hadiah dulu sebelum hari jadi... kan bagus tuh... hehehe...

Moga jadi anak soleh dan solehah, ye... :)

2 comments:

najiyya said...

comelnya!! ayah najiyya pun tgh cari basikal utk ayah. bukan utk najiyya, sbb ayah nak pi kerja naik basikal. yg lucunya, ayah target harga basikal yg seratus lebih. mana nak jumpa kan, basikal org dewasa harga tu, sbb basikal kak hajar n abg muazz pun harga seratus lebih satu. bestnya...k hajar n abg muazz boleh pusing sekeliling rumah dgn basikal baru. enjoy :)

Fiez Kejora said...

wah...u all kecik2 dah ade beskal...cikde dulu neneak xmampu beli...main yg jiran jer..huhuu...main mmolek tau..jgn sampai luke lutut...

Blog Pilihan

Abi & Ummi

Asma'

Asma'

Jalan-jalan

Jalan-jalan

Abang Muazz

Abang Muazz

Hajar

Hajar

Keluarga Kami

Keluarga Kami
Keluarga Bahagia... Moga2 hingga ke Syurga... Ameen. Berkatilah hidup kami Ya Rabb

Pemata Hati

Pemata Hati

Jam Kami

Hari ini

Abang Muazz

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Asma'

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Ulangtahun Abi & Ummi

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Klik dalam kolam utk bagi ikan makan

Kak Hajar

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Abi Kami

My photo
Jurulatih Utama Pendidikan Islam, Program j-QAF, KSSR Negeri Selangor. Kini berkhidmat di SK Desa Putra, Kajang. 2005-2009 di SK Telok Menegon, Klang.

Followers